Ioniserende luchtreiniging helpt coronapreventie

Persmededeling

RIDDERKERK – Aanvullend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ultra high density ionisatie in binnenruimtes een aanvulling kan zijn op alle maatregelen om besmetting met Covid-19 te voorkomen. Deze, onder de naam IonFlow, gepatenteerde luchtreinigingstechnologie van LightAir neutraliseert virussen direct rond een besmet persoon en op contactvlakken en kan daardoor helpen terug te keren naar het nieuwe normaal als Nederland en Belgie langzaam weer open gaat.

”We zijn er trots op een beproefde oplossing te bieden voor het verminderen van infecties in kantoren, scholen, huizen en andere gedeelde ruimtes.” – Lars Liljehom, CEO van Lightair.

Onderzoek bevestigt neutraliserende werking virus

Spaans wetenschappelijk onderzoek bevestigt neutraliserende werking op virus
Onderzoek van het gerenommeerde Zweedse Karolinska Institute toonde in 2015 al aan dat het met de techniek mogelijk is om de infectiviteit (risico van de aerosole overdracht) van virussen via de lucht met 97% te reduceren. Uit dit onderzoek blijkt tevens dat deze techniek al direct na uitstoot van het virus rond een geïnfecteerde zijn werk doet. In dit onderzoek werd de technologie getest met op dat moment bekende en veel voorkomende griepvirussen.

Wetenschappelijk onderzoek Lightair IrsiCaixa

LightAir vernietigt in de lucht én op oppervlakken
Nieuw, recent onderzoek van het toonaangevend Europees onderzoeksinstituut IrsiCaixa uit Barcelona laat zien dat de techniek ook effectief is tegen Corona-virussen in druppeltjes, zoals op contactvlakken. Het ultra high density ionisatieproces valt de beschermende eiwitmantel van het virus aan en neutraliseert die. Daardoor kan het virus zich niet hechten aan cellen en wordt infectie voorkomen. Bij de testen in Spanje werden druppels met verschillende concentraties van gemanipuleerde SARS-CoV-1- en SARS-CoV-2-virussen op contactvlakken aangebracht en vervolgens een half uur of een uur blootgesteld aan LightAir ionisatie. Daarna werd gemeten in hoeverre die druppels nog menselijke cellen konden binnendringen. Bij druppels van 20 tot 30 µL bleek de mogelijkheid van SARS-CoV-2 pseudovirussen om menselijke cellen binnen te dringen gereduceerd te zijn met 33% tot 71%. De conclusie van IrsiCaixa is dat de IonFlow-technologie ook een duidelijke remming heeft op virale intrede wanneer virussen in druppelvorm aanwezig zijn op blootgestelde oppervlakken.

Website onderzoek Lightair

”IonFlow valt voortdurend het virus in de lucht en op oppervlakken aan, waardoor het zijn besmettelijke vermogens vermindert. Het is geweldig dat we nu aanvullend onderzoek hebben op de eerdere diepgaande studie van het Karolinska Institute, die zo duidelijk liet zien hoe onze technologie de verspreiding van allerlei virussen voorkomt”, zegt Lars Liljeholm, CEO van LightAir. ”Het bieden van farmaceutische behandelingen en het maken van vaccins is belangrijk. Maar daar gaat het niet alleen om. Innovatieve technologie is ook een duidelijk onderdeel van elk antwoord op pandemische virussen. We zijn er trots op een beproefde oplossing te bieden voor het verminderen van infecties in kantoren, scholen, huizen en andere gedeelde ruimtes.”

Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 250.000 IonFlow-units geïnstalleerd. In Nederland hebben diverse sportscholen en fitnesscentra de luchtreinigingssystemen al geïnstalleerd. Een enkele eenheid genereert ongeveer 30 miljard elektronen per seconde, die, wanneer zij zuurstofmoleculen in de lucht ontmoeten, in negatieve ionen veranderen. Deze elektronenproductie resulteert in een concentratie van meer dan 19 miljoen negatieve ionen per kubieke centimeter, voldoende om continu zo’n 50 vierkante meter c.q. 125 kubiek meter binnenruimte te desinfecteren. Is een ruimte groter dan wordt een veelvoud aan systemen geplaatst.

”De virusremmende werking van LightAir IonFlow, in combinatie met de luchtzuivering van de LightAir CellFlow, kan helpen bij een verantwoorde heropening van kantoren, scholen en andere publieke gebouwen”, zegt Rob Jansen, oprichter en CEO van Habitat Solutions, distributeur van LightAir in de Benelux. ,,De kwaliteit van de binnenlucht is buitengewoon belangrijk voor ons allemaal, niet in de laatste plaats tijdens de aanhoudende pandemie. Deze technologie kan ons helpen om weer veilig in binnenruimtes te kunnen verblijven.”

Verdeler Lightair Ionflow Surface Style Sky Solution Air Purifiers --- Luchtzuiveraars --- Luchtfilter Luchtionisers --- Negatieve Ionen --- Fijnstof deeltjes --- Fijnstoffilter